jeugdtheaterschool DalfsenDe jaarcursus van de  Jeugdtheaterschool Dalfsen

Een jaarcursus bestaat uit lessen van 1½ uur. We werken aan de hand van een speciaal voor ons geschreven script. Je hebt niet alleen een belangrijke rol op het podium, maar ook tijdens de lessen: denk mee over de rolverdeling, verdiep je in je karakter en bouw samen met ervaren dramadocenten aan het eindresultaat. En natuurlijk speelt elke lesgroep een eigen eindvoorstelling in theater de Stoomfabriek.

Een jaarcursus is opgebouwd uit verschillende lesblokken. Per blok behandelen we een deel van het script. Je leert niet alleen de tekst die bij je rol hoort, maar verdiept je in het karakter bouwt zo letterlijk mee aan een geweldige voorstelling die we voor publiek spelen. Tussen de verschillende lesblokken is er tijd voor extra lessen, denk bijvoorbeeld aan het opnemen van een videoclip.

De lessen zijn bedoeld voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Iedereen kan meedoen, ervaring is niet nodig. Wel verwachten we dat je gemotiveerd bent, bereid bent je teksten thuis te oefenen en met veel enthousiasme de lessen bijwoont.

De lessen worden gegeven door ervaren dramadocenten met ervaring in het werkveld en affiniteit met het lesgeven aan kinderen. De kosten voor een volledig lesjaar bedragen € 350,-, inclusief een uitgebreid lesboek.

Bij genoeg belangstelling starten we ook een lesgroep voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar.

Opgeven gaat via de site van de jeugdtheaterschool Dalfsen.